Ракети з російського бєлгорода зруйнували школу-інтернат у Куп’янську (фото)

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

19 січня у Харківській області через обстріли російських окупантів було пошкоджено школу-інтернат, приватні будинки, гаражі, господарчі споруди. Рашисти били по мирним містам та селам з мінометів, ракетами та артилерією.

Про це Харків Times довідався з повідомлень прес-служб органів влади.

За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, з мінометів, артилерії та РСЗВ окупанти обстрілювали Тимофіївку, Ветеринарне, Стрілечу, Старицю, Вовчанськ, Вільчу, Дворічну, Куп’янськ та ін. прикордонні населені пункти області.

“У Тимофіївці Богодухівського району зафіксовано близько 20 ударів ворога з артилерії. Пошкоджено чотири приватні будинка. У Вовчанську Чугуївського району обстрілів зазнали дві дев’ятиповерхівки: вибиті вікна і дах. Крім того, пошкоджено 10 приватних будинків, гаражі, господарчі споруди.”, – розповів Олег Синєгубов.

Внаслідок ударів по Вовчанську низка будинків вже не підлягаю відновленню, повідомили у Нацполіції області.

Протягом доби російські нацисти декілька разів обстріляли з РСЗВ “Град” Куп’янськ та Дворічну. Внаслідок обстрілів пошкоджено 5 приватних будинків, господарчі споруди, автомобілі.

19 січня близько 22:00 окупанти нанесли ракетний удар по школі-інтернату в м. Куп‘янськ, розповіли в обласній прокуратурі.

“Попередньо, окупанти застосували ракети типу С-300 з території Бєлгородської області рф.”, – повідомили в прокуратурі.

За попередніми даними, люди внаслідок цих ударів не постраждали.

Місця обстрілів оглянули слідчо-оперативні групи, задокументували всі обставини злочинів російських покидьків. За процесуального керівництва Куп’янської, Чугуївської та Богодухівської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, 18 січня російські загарбники у Харківській області влучили по таких «суто стратегічних» цілях, як амбулаторія у Вовчанську, а також геріатричний пансіонат і дитячий  садочок у селищі Вільча. Крім того, від російських обстрілів потерпали приватні та багатоквартирні житлові будинки, приватне підприємство.