На вулиці Шевченка ремонтують два водогони, пошкоджені ударами з російських РСЗВ “Смерч”

Фото: КП "Харківводоканал"

Третю добу поспіль тривають аварійно-відновлювальні роботи на водогонах на вулиці Шевченка в Харкові. Інфраструктуру КП “Харківоводоканал” було пошкоджено внаслідок удару з РСЗВ “Смерч, який російські окупанти нанесли по Харкову пізно ввечері 10 січня.

Про це Харків Times повідомили на підприємстві.

Заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» Микола Завада розповів, що внаслідокудару було пошкоджено дві ділянки трубопроводів діаметром 300 мм та 150 мм, розташованих під проїжджою частиною вул. Шевченка.

За його словами, щоб уникнути втрат води, аварійну ситуацію локалізували, а водопостачання частини будинків приватного сектору та кількох виробничих підприємств відключали лише на час перепідключення мереж.

«Місце прильоту обстежили піротехніки та ДСНС, після чого дали аварійникам допуск до ремонту. У ході попередніх та земляних робіт запланували перекладку 42 м трубопроводу. Для збереження міської інфраструктури заміну проводитимемо методом санації», – зазначив Микола Завада.

Також він повідомив, що реконструкція триватиме і у вихідні. Відновлення цієї ділянки водоводу бригади планують закінчити на початку наступного тижня, після чого розпочнуть ремонт сусідньої.

За інформацією підприємства, з початку повномасштабної війни у Харкові зафіксований 61 випадок влучання снарядів у зовнішні мережі. Станом на сьогодні всі нештатні ситуації на мережах, що виникли після обстрілів, усунуті, водопостачання відновлене. Загалом комунальники замінили 1,5 км зруйнованих водоводів. Найбільше постраждали зовнішні мережі Київського, Салтівського та Індустріального районів.

Як повідомляв Харків Times, 10 січня, близько 23:00, у Харкові було чутно три потужні вибухи – це російські окупанти обстріляли місто. Внаслідок обстрілу виникла пожежа площею понад 100 кв.м на складі піротехніки у Київському районі міста. Від одного зі снарядів загинув пес у приватній будівлі.