У Люботині орендар відмовляється повернути державі ставок вартістю 300 млн грн

Харківська окружна прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути у власність держави розташований у місті Люботин ставок вартістю майже 300 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, водойму загальною площею близько 58 га було передано в оренду приватному підприємству до 1 січня 2020 року. Таке рішення ще в 2001 році прийняла Люботинська міська рада. Планувалося, що орендар буде розводити у ставку рибу.

Відповідно до договору, підприємець по закінченню терміну оренди зобов’язаний звільнити в 10-ти денний строк водойму, привести її в належний стан та повернути її орендодавцю з оформленням акту передачі вказаної ділянки.

“На теперішній час строк дії вказаної угоди сплинув, об’єкт оренди орендодавцю всупереч вимогам договору та чинного законодавства не повернуто. Численні звернення органу місцевого самоврядування про необхідність виконання вимог договору щодо повернення об’єкту оренди залишені орендарем без реагування.”, – розповіли в прокуратурі.

Оскліьки орендар відмовляється добровільно виконувати умови договору, прокуратура сподівається примусити його виконати зобов’язання у судовому порядку.

Наразі Господарським судом Харківської області відкрито провадження у справі.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області державне підприємство уклало договір вартістю 103 млн грн з ТОВ, на яке було накладено санкції. Приватники мали отримати гроші за ремонт дороги “Богодухів – Валки – Нова Водолага”.