Бойовика “днр” засудили до 9 років в’язниці за пограбування будинку у Руських Тишках

Фото: Харківська обласна прокуратура

26 грудня суд визнав винним та призначив покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі бойовику так званої “днр”, який під час окупації села Руські Тишки Харківської області пограбував мирних мешканців на суму майже 400 тис. гривень.

Про це Харків Times  повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі встановили, що до лав так званої “днр” чоловік чоловік був призваний 23 лютого, під час загальної мобілізаці для участі у проведенні бойових дій проти України на боці рф.

У березні цього року бойовик перебував у тимчасово окупованому рашистами селі Руські Тишки Харківського району.

“Він отримав наказ від представника 13 складу 25-ої мотострілецької бригади ЗС РФ проникнути у будинок чоловіка, який за даними російської розвідки передавав координати розташування окупантів у вказаному селі українським військовим. Бойовик проник до будинку та пограбував власників. З собою зловмисник забрав їх особисті речі та дорогоцінні ювелірні прикраси, спричинивши матеріальну шкоду на суму майже 400 тисяч гривень.”, – розповіли в прокуратурі.

За данним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, вчиненого групою осіб).

Під час судового розгляду обвинувачений розкаявся у скоєному. Справу розглядали у Котелевському районному суді Полтавської області.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Як повідомляв Харків Times, 23 грудня суд виніс вирок чотирьом російським окупантам, які на базі відпочинку «Світло шахтаря» на території Борівської громади Харківської області катували трьох АТОвців. Під час судового засідання рашисти просили вибачення у всього українського народу.

Фото: Харківська обласна прокуратура