Українські волонтери з Польщі передали дві швидкі допомоги деокупованим громадам Харківщини (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

26 грулня благодійний фонд «Life&peace», який базується у Варшаві, передав до Харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф дві автівки швидкої допомоги. Планується, що спецавтомобілі працюватимуть у деокупованих містах Куп’янськ та Вовчанськ, які щодня тероризують обстрілами російські нацисти.

Про це Харків Times повідомили у Харківській ОВА.

“Це перша частина допомоги від українців, які займаються волонтерством у Польщі. Пізніше мають надійти ще два автомобілі екстреної медичної допомоги.”, – розповіли в адміністрації.

За інформацією обладміністрації, отримані швидкі у доброму технічному стані.

«Через російську агресію чи не щодня зазнають пошкоджень автівки екстреної меддопомоги. А вони нам зараз вкрай необхідні цілими і справними. Ще будемо вирішувати, куди саме спрямуємо їх, але, ймовірно, це буде Куп’янська та Вовчанська громади.”, – йдеться в повідомленні.

Окрім двох автівок екстреної медичної допомоги для громад, сьогодні також передали генератор для 127-ї Окремої бригади Сил ТрО ЗСУ.

Як повідомляв Харків Times, 13 грудня у Куп’янську під російський обстріл потрапив автомобіль швидкої. Внаслідок обстрілу було поранено фельдшера.