Окупанти обстрілювали Харківщину з мінометів, танків та артилерії (фото)

Фото: Нацполіція Харківської області

24 грудня російські окупанти вели вогонь з танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії по мирним містам та селам Харківської області. Внаслідок ворожих обстрілів загинув 72-річний мирний мешканець.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківській обласній військовій адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, під вогнем рашистів протягом минулої доби опинилися близько 20 населених пунктів Харківщини.

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Козача Лопань, Кудіївка, Гоптівка, Стрілеча, Красне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, та ін.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Котлярівка і Крохмальне.

“Внаслідок денних артилерійських обстрілів окупантів у селі Подоли, що в Куп’янському районі, загинув чоловік 72 років. Його дружина 74 років отримала поранення, госпіталізована до лікарні. Стан постраждалої середній.”, – повідомив Олег Синєгубов.

За інформацією Нацполіції області, окупанти протягом дня неодноразово обстрілювали з мінометів та артилерії смт Дворічна Куп’янського району.

“Вибухами снарядів пошкоджено крамницю, виникло загоряння приватного домоволодіння та господарської прибудови. Під артобстріл потрапило й місто Куп’янськ. Пошкоджень зазнало приміщення підприємства: ударною хвилею вибило вікна, уламки побили паркан.”, – розповіли в поліції.

В смт Козача Лопань Харківського району в результаті обстрілу пошкоджено ангари фермерського господарства.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи і керівництво територіальних відділів поліції. Правоохоронці зафіксували наслідки обстрілів та вилучили речові докази.

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Сили оборони України відбили атаки окупантів в районах населеного пункту Лиман Перший, що в Дворічанській громаді.

Як повідомляв  Харків Times, 23 грудня у Харківській області через російські обстріли горіли будинки, госпспоруди та гаражі.

Вранці 24 грудня російські окупанти вдарили з мінометів по Куп’янському району. Внаслідок обстрілу загинув чоловік, та поранено жінку.