Окупаційний “директор” школи у Савинцях наказав знищити всю українську символіку

Слідчі повідомили про підозру 48-річному чоловіку, за наказом якого у школі у смт Савинці Ізюмського району Харківської області було запроваджено російський навчальний план та знищено всю українську символіку.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, у серпні цього року підозрюваний за пропозицією окупантів обійняв посаду директора школи. Він запровадив російський навчальний план та змушував працівників школи працювати за ним.

“Колаборант надавав вказівки персоналу зафарбувати синьо-жовті кольори на стінах класів та знищити всі куточки з українською символікою у школі. У плані роботи директора було вивчення всіх законів та нормативних актів для переходу навчального процесу освіти в правове поле держави-агресора.”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі оголосили чоловіку про підозру за 3 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Колаборанта звати Володимир, він очолив школу №1 у смт Савинці, уточнив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Як повідомляв  Харків Times, слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі 76-річній директорці ліцею м. Куп’янська. Під час окупаціїї вона впроваджувала у навчальному закладі російські стандарти освіти та направила педагогів до рф на “підвищення кваліфікації”.