Виготовляв Z-листівки: у Харкові за пропаганду “руського міру” судитимуть художника-постановника телеканалу

У Харкові за пропаганду “руського міра”, виготовлення агітаційних матеріалів на підтримку агресора судитимуть 61-річного місцевого мешканця, художника-постановника одного з телеканалів Харківщини

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, обвинувачений виготовляв у себе вдома листівки із зображенням символіки латинської літери «Z» та триколору російського прапора. Крім того, чоловік зберігав у себе вдома радянську та антиукраїнську літературу, а також книгу колишнього президента-втікача.

“Виготовлені макети листівок обвинувачений надсилав своїй доньці, яка проживає в рф. Вона, у свою чергу, зверталась до російських міністерств та пропонувала «творіння» свого батька для розповсюдження серед особового складу армійців рф та незаконних збройних формувань «лнр» та «днр».”, – розповіли в прокуратурі.

Слідство також встановило, що посадовці Кремля були вдячні харків’янину за «підтримку» та підняття «бойового духу» російських військових.

Судитимуть творчого прихильника “руського міру” за фактом здійснення за попередньою змовою групою осіб інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на її підтримку (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала у Харкові ще одного прихильника «руzzкого міра». Цього разу ним виявився художник-постановник одного з місцевих каналів.