В Харкові затримали чергового прихильника «руzzкого міра» – творчого (фото)

СБУ затримала у Харкові ще одного прихильника «руzzкого міра». Цього разу ним виявився художник-постановник одного з місцевих каналів. Творчу особистість підозрюють у тому, що ворогу він запропонував власні таланти та вміння – робив листівки й відеороліки, «спрямовані на підтримку зовнішньої політики держави-агресора та підняття бойового духу збройних сил рф на території України».

Про це Харків Times повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

«Протиправну діяльність «Z-пропагандист» організував у взаємодії зі своєю донькою, яка мешкає на території рф та має знайомих в осередку силових структур та пропагандистів країни-агресора. Агітаційні напрацювання батька, донька надсилала на адреси міністерства оборони рф та ряду пропагандистів рф, з метою їх поширення серед окупантів», – повідомив Абдула.

За наявними даними ворог залюбки скористався послугами зрадника й навіть міноборони рф висловило йому подяку «за активну пропутінську позицію».

У ході обшуків за місцями фактичного проживання та реєстрації фігуранта правоохоронці вилучили: комп’ютерне обладнання, магнітні носії та засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності; листівки та плакати з рашистською символікою; листи-подяки від міністерства оборони рф.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній прокуратурі, 60-річному харків‘янину вже повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності, а саме – «здійснення інформаційної діяльності у співпраці із державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора та її збройних формувань» (ч. 6 ст. 111-1 КК).

Як повідомляв Харків Times, поліцейські затримали навідника російських ракет на Харківську обладміністрацію. Ним виявився охоронець гаражів, що повідомив російським загарбникам, ніби в ХОДА знаходиться штаб полку “Азов” та територіальної оборони. Від ворожого ракетного удару 1 березня в будівлі ХОДА загинули 28 людей.