Прокурори вилучили сотні російських підручників у ліцеї в селі Хотімля

Слідчі вилучили партію російських підручників у ліцеї в селі Хотімля Чугуївського району Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“13 грудня прокурори Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчими поліції провели огляд ліцею у навчальному закладі та вилучили близько 300 російських підручників для учнів 1-9 класів, якими були обставлені всі шкільні парти”, – розповіли в прокуратурі.

Серед вилучених підручників – навчальні матеріали з предмету, який рашисти вважають історією. Також “руський язик” для 2 та 3 класів, “руськая література” для 9 класу та ін.

Також виявлено і три атестати про неповну загальну середню освіту російського зразка разом з додатками, підписані так званим «главой военно-гражданской администрации Харьковской области».

Огляд проведено в рамках кримінального провадження за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі ВП № 1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області.

Харківські правоохоронці вже не вперше знаходять на деокупованих територіях навчальні матеріали, видані на території рф та за російськими шкільними програмами. Так, у листопаді у ліцеї деокупованого Куп‘янська вилучено понад 5 тисяч російських підручників  та атестати.

Як повідомляв Харків Times, у деокупованих селах та селищах Харківської області правоохоронці знаходять численні свідоцтва «просвітницької діяльності» руzzкіх асвабадітєлєй. Тут і завезені у великій кількості підручники з предмету, який вони вважають історією, і плакати для шкіл з портретами російських письменників, і численні руzzькі триколори на обкладинках шкільних книжок.