Харківська поліція звинувачує явно нетверезого водія у побитті співробітника (відео)

Скріншот відео

Вчора, 5 грудня, харківська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень поліцейському. На розповсюдженому місцевими соцмережами відео порушників двоє та вони заявляють, що є посадовцями Харківської міськради.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«Під час патрулювання території міста Харкова екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль, водій якого знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративних матеріалів пасажир вийшов з автомобіля, почав лаятися і грубо чинити спротив поліцейському», – йдеться у повідомленні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.

На відео, що було розповсюджене у соцмережах, а потім зникло, видно двох явно не дуже тверезих чоловіків, дійсно схожих на чиновників міськради. Голос за кадром стверджує, що один з них – директор міського Департаменту інфраструктури (цю посаду займає Іван Кузнєцов). Інший імовірний фігурант цієї справи дійсно схожий на начальника КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка.

Як розповів виданню KharkivToday спікер Харківської міськради Юрій Сидоренко, «Василь Скопенко – дуже ефективний менеджер. Пішов до армії одразу після 24 лютого, був одним із перших, хто вступив у бій 27 лютого на вулиці Шевченка. За керівництва Скопенка “Харківські теплові мережі” чотири рази за осінь перезапускали систему опалення, що просто нереально. Так само, як Іван Кузнєцов робить із транспортною системою Харкова”. Сидоренко впевнений, що у цій ситуації «має розібратися поліція».

Так само схвально про Скопенка відгукнувся й військовослужбовець 92-ї бригади, в минулому – депутат міськради Іван Ракич.

«Пишаюсь Дружбою з цією людиною, якого знаю майже 20 років. Знаю як енергетика з великої літери, який пройшов шлях від інженера до керівника енергокомпаній, і менеджера, який створив тисячі робочих місць, виводить колективи якими керує в лідери галузі як в питаннях сплати податків і рівня зп працівників, так і в питаннях виробничої діяльності… Із перших днів повномасштабної війни московських орків проти України він з колективом організовував інженерні загородження на підступах до міста, потім став у стрій 92 ОМБр і брав участь в обороні Харкова і звільненні населених пунктів області від русні. Був поранений і отримав контузії. Після шпиталю повернувся на підприємство і допомагає в організації блокпостів і інженерних споруд на передовій. Знаю про майже кожен блокпост і споруду, знаю про кожен бій в якому він особисто приймав участь. Розумію причину, по якій він міг бути у відповідному психологічноемоційному стані», – написав Ракич у Facebook.

Один з засновників Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) Євген Лісічкін певен, що треба «прагнути до об’єктивності та неупередженості».

«Що справді, відбувалось в той день, що відбувалось до кадрів на відео та після – нехай вирішить суд по адмінпротоколу, який складений», – пише Лісічкін у Facebook та припускає, що стан Скопенка на відео «може бути наслідком війни».

Було б дуже добре, якби й правоохоронні органи й учасники цього конфлікту зуміли порозумітися та вирішити ситуацію найсправедливішим чином. Хоча закон та справедливість далеко не завжди є синонімами.

Як повідомляв Харків Times, 5 березня СБУ затримала у Харкові заступника директора Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради Семена Хмельницького за підозрою  у співпраці із фсб рф.