Дитячого письменника Володимира Вакуленка окупанти розстріляли з пістолета – слідство

Українського дитячого письменника та волонтера Володимира Вакуленка, тіло якого було знайдено в могилі № 319 у масовому захороненні в Ізюмі, рашисти розстріляли з пістолета Макарова.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення начальника слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергія Болвінова у Facebook.

За його словами, до ідентифікації ексгумованого з могили № 319 тіла слідчі проводили розлідування за фактом викрадення Володимира Вакуленка. Кримінальне провадженння за ч. 1 ст. 146-1 КК України (незаконне позбавлення волі) слідчі відкрили в квітні цього року за матеріалами ЗМІ.

В жовтні до поліції звернувся рідний батько Володимира – він був впевнений, що один з загиблих на Ізюмському кладовищі – його син.

“Батько розповів, що до їх дому 23 березня приїхали п’ять осіб, ймовірно, «лнрівці» та провели обшук. Бойовики забрали письменника та його сина – провели жорстокий допит з побиттям та відпустили. Наступного дня, до їх дому приїхало двоє невстановлених осіб в автомобілі з позначкою “Z” та силоміць вивезли Володимира Вакуленко. З цього часу живим його ніхто не бачив”, – розповів Сергій Болвінов.

Від свідків, які хоронили українців на Ізюмському масовому кладовищі відомо, що 12-го травня до них звернулися військовослужбовці рф з вказівкою захоронити тіло чоловіка, яке знаходилось неподалік від с. Капітолівка Ізюмського району. Свідки помітили кульові отвори в тілі та простріляні документи українського письменника. Тіло знаходилось на вулиці більше місяця.

“Наразі завершена перевірка ДНК профілю та підтверджено – загиблий №319 на Ізюмському кладовищі – це Володимир Вакуленко. В тілі знайдено дві кулі від пістолету Макарова”, – розповів Сергій Болвінов.

Під дописом він розмістив фото вбитого рашистами дитячого письменника, зроблене місцевим мешканцем 12-го травня.

Як повідомляв Харків Times, українського дитячого письменника та волонтера Володимира Вакуленка, якого від часів окупації Ізюмщини розшукували рідні та близькі, вбили рашисти. Його тіло, знайдене у масовому захороненні на території Ізюму, ідентифікували за допомогою ДНК- експертизи. До оприлюднення результатів  генетичної експертизи правоохоронці заперечували, що в могилі №319 було поховано Володимира Вакуленка.