У Харкові та області електрику отримали майже 70% споживачів

За добу після масового знеструмлення у Харківській області та в Харкові вже заживили електроенергією майже 70% споживачів. Однак без світла станом на 17:00 24 листопада залишаються майже півмільйона мешканців Харківщини.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“Завдяки нашим енергетикам уже опівночі подали напругу на об’єкти критичної інфраструктури Харківщини, а також до підстанцій Харківського, Лозівського та Чугуївського районів. До 10 ранку були заживлені очисні та теплові мережі. Згодом – метро, трамвайно-тролейбусне управління й частину абонентів м. Харків.”, – повідомив Оле Синєгубов.

За його словами, ще близько 150 тисяч споживачів у м. Харків залишаються без світла, а в області – майже 300 тисяч жителів.

Відновити електропостачання у Харкові було дуже складно, повідомив мер міста Ігор Терехов.

“Ми пережили з вами дуже важку ніч та дуже важкий день. Я пишаюся кожним харків’янином, я пишаюся нашими мужніми комунальними службами. Я пишаюся нашими енергетиками. Я гордий за свою команду. Нині ми розпочали подачу електроенергії. Повірте, це було складно.”, – розповів Ігор Терехов.

Він повідомив, що процес підключення житлових будинків до електрики ще триває.

“Ми відновлюємо систему подачі води до будинків. Вчетверте за цей час ми відновлюємо практично з нуля подачу тепла.”, – розповів Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, 24 листопада у Харкові почали відновляти електроспоживання, яке зникло після чергової ракетної атаки, яку російські загарбники здійснили напередодні.

Близько 14:00 24 листопада відновив роботу Харківській метрополітен.