У знеструмленому майже добу Харкові електрику обіцяють відновити протягом дня

Фото: Софія Бобок/Харків Times

24 листопада у Харкові почали відновляти електропостачання, яке зникло після чергової ракетної атаки, яку російські загарбники здійснили напередодні.

Про це кореспондент Харків Times повідомляє з місця події.

За нашою інформацією, світло повернулся в Салтівському районі, на Нових домах, в районі Одеської, на вулиці Клочківській. Також працює зв’язок, однак відсутнє опалення та в деяких районах немає води.

Очільник Харківської обласної військової адіміністрації Олег Синєгубов повідомив, що станом на 13:00 24 листопада енергетики заживили вже понад 50% мереж.

“Енергетики заживили вже більше 50% мереж, працюють над відновленням і в місті Харків, і в районах області. Просимо жителів поставитися із розумінням, фахівці роблять все необхідне, враховуючи обов’язкові технологічні процедури.”, – розповів очільник області.

Спікер “Харківобленерго” Марина Шевченко повідомила Суспільному, що електроенергія в домівках жителів Харкова та області має з’явитися протягом дня. За її словами, планові відключення на території Харківщини не вводять.

23 листопада, після чергової атаки рашистських покидьків, Україна пережила блекаут. Про це в ефірі національного телемарафону повіддомив міністр енергетики Герман Галущенко.

“Вчора насправді відбувся блекаут нашої енергосистеми внаслідок ракетних обстрілів які відбулися. Ситуація дуже складна, але на 4 ранку ми змогли об’єднати енергосистему, і вона зараз працює як єдина”, – заявив міністр.

Він додав, що вже заживлені об’єкти критичної інфраструктури по всій країни і обсяг генерації збільшуватимуть протягом дня.

“Ми розраховуємо, що до вечора [четверга] почнуть працювати АЕС, віддавати електроенергію в мережу, і це значно скоротить дефіцит. Це вперше, коли одночасно були вимкнені всі чотири АЕС”, – розповів Галущенко.

Як повідомляв Харків Times, 23 листопада російські окупанти випустили 70 ракет по Україні, вони вразили півтора десятка об’єктів енергетичної інфрастурктури. За словами очільника ХОВА, в Харківській області ударів по критичній інфраструктурі області не було. Електрику відключили через пошкодження загальної системи.