На вулиці Бучми на вибуховому пристрої підірвалися двоє підлітків

Фото: ДСНС у Харківській області

Сьогодні, 11 листопада, у Салтівському районі Харкова на невідомому вибуховому пристрої підірвалися двоє хлопців 15-ти та 12-ти років.

Про це Харків Times довідався з повідомлення очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, діти у кущах біля дому знайшли невідомий предмет, який детонував. Внаслідок вибуху діти отримали осколкові поранення та були госпіталізовані. Зараз лікарі надають постраждалим дітям усю необхідну допомогу.”, – розповів Олег Синєгубов.

За інформацією рятувальників, подія трапилась 11 листопада близько 11:30 на Півчнічній Салтівці, по вулиці Бучми.

“Під час прогулянки на відкритій місцевості двоє підлітків 12-ти та 15 років отримали осколкові поранення ніг внаслідок вибуху вибухонебезпечного предмету. Рятувальники, що прибули на місце події допомагали медикам зупинити кровотечу та транспортували потерпілих до карети швидкої.”, – розповіли в ДСНС.

За попередньою інформацією, хлопці підірвалися на фрагменті касетного боєприпасу, повідомив Харківській міський голова Ігор Терехов.

“Двоє дітей у Харкові підірвалися, попередньо, на фрагменті касетного боєприпасу. Поранення ніг. Підірвалися у дворі власного будинку у Салтівському районі”, – розповів Ігор Терехов.

На його думку, боєприпас, на якому підірвалися хлопці, – це залишки від прильотів попередніх місяців, коли російський агресор нещадно обстрілював Харків.

Всіх мешканців Харкова та області просять дотримуватись правил безпеки і в жодному разі не чіпати невідомі предмети. У випадку виявлення таких предметів необхідно одразу викликати на місце відповідні служби за номерами 112, 101 або 102.

Як повідомляв Харків Times, вранці 11 листопада біля села Погонівка Барвінківської громади Ізюмського району Харківської області на міні підірвався трактор, що працював у полі.