СБУ викрила інтернет-агітатора, який за гроші вихваляв окупантів та підтримував війну проти України

Ілюстративне фото

Співробітники СБУ припинили діяльність ворожого агітатора, 42-річного мешканця Харківської області, який в Інтернеті підтримував вторгення рф в Україну та вихваляв армію окупантів.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За даними слідства, 42-річний мешканець Харківщини встановив контакт із російською стороною за допомогою месенджера Telegram. Він погодився за грошову винагороду адмініструвати сайт з антиукраїнським контентом на замовлення представників рф.

“У публікаціях агітатора містилися заклики до зміни меж державного кордону нашої країни. Також зловмисник популяризував військових рф та висловлював підтримку так званій «спеціальній воєнній операції». Зокрема його антиукраїнський контент був направлений на розпалювання національної ворожнечі.”, – розповів Владислав Абдула.

Проросійському інтернет-агітатору повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

За інформацією прокуратури області, поширював ворожу пропаганду 42-річний мешканець м. Красноград. Адмініструвати сайт з кремлівськими наративами він погодився у жовтні.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ затримали 45-річного мешканця Харкова, який у соцмережах підтримував вторгення рф в Україну.