“Харківські тепломережі” виготовляють буржуйки зі старих труб

Фото: city.kharkov.ua

Процес виготовлення пічок-буржуйок налагодили працівники КП “Харківські теплові мережі”. Виробляють прямо на підприємстві, за власними кресленнями з труб, що відслужили під землею.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Розробив модель пічки-буржуйки старший майстер котельно-механічного цеху Олександр Коваленко. Він не лише виконав креслення пічки, але й сам зварив кілька штук у вихідні. Одна з них уже встановлена ​​у пункті обігріву. За словами майстра, конструкцію прийняли універсальну, на великих ніжках, щоб пічку можна було безпечно використовувати на будь-якій підлозі. Важить пічка близько 70 кг.

«Процес виготовлення буржуйки починається з нарізки старої труби, що відслужила термін під землею, але як джерело теплопостачання, з металу в 6 мм завтовшки, пропрацює не один рік. Для зручності транспортування передбачили залізні ручки. Зверху на плоскій поверхні можна гріти воду чи готувати їжу», – пояснили на підприємстві.

КП «Харківські теплові мережі» планує обладнати 80 пунктів обігріву для містян та 41 – для власних співробітників, які мають виконувати свою роботу за будь-яких умов. Також на ХТМ заготовляють тверде паливо, для чого використовують деревину, обрізану під час благоустрою території біля джерел теплопостачання, а також старі дерев’яні рами, що залишились після заміни вікон на філіях підприємства.

Як повідомляв  Харків Times,  влада Харкова планує облаштувати пункти обогріва на станціях метрополітену, у підвалах та притулках, у школах, та узупинках-укриттях.. У всіх районах міста буде розгорнуто намети, обладнані тепловими гарматами.