У Харкові показали, як виглядатиме пункт обігріву (відео)

Фото: Ігор Терехов

Сьогодні, 3 листопада, міська влада Харкова продемонструвала один з пунктів обігріву, облаштований у школі. Такі пункти, що міститимуться на станціях метро, у школах, безпечних зупинках-укриттях та в утеплених наметах по всьому місту, мають прихистити й зігріти харків’ян, поки комунальники та енергетики впораються з наслідками можливих російських ударів про критичній інфраструктурі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«Пункти обігріву будуть створені на станціях метрополітену, у підвалах та притулках, у школах. У всіх районах міста буде розгорнуто намети, обладнані тепловими гарматами. Пункти обігріву будуть обладнані й на наших безпечних зупинках та в інших місцях», – зазначив Терехов.

За його словами, такі пункти будуть облаштовані дров’яними печами з виводом димарів на вулицю – у якості джерела тепла. Ці печі роблять фахівці КП «Харківські теплові мережі». У пунктах обігріву працюватимуть кухні, на яких «готуватимуть гарячу їжу для харків’ян», і робитимуть це кухарі комунального підприємства дитячого харчування. Електрику подаватиме генератор, в містян буде можливість зарядити свої телефони та підігріти собі чаю.

«Якщо відключення світла і тепла триватиме кілька днів – у такому пункті обігріву можна буде переночувати. Для цього будуть створені умови», – запевнив мер.

Він також пообіцяв забезпечити підвезення до пунктів, у разі необхідності, води та медикаментів.

Фото: Ігор Терехов

Як повідомляв Харків Times, пізно ввечері вчора, 2 листопада, Харків зазнав ракетних ударів, попередньо, з російських ЗРК С-300. На щастя, цього разу критична інфраструктура міста не постраждала.