Хроніки асвабадітєлєй: «брудна бомба» у руzzькому волгограді

Фото: Readovka/Telegram

Далеке від нас «місто російської слави» волгоград потопає у… лайні. У місті вже чотири доби немає води, з набережної до великої руzzької ріки волги ллються потоки бруду, люди розкупають воду в магазинах, але і її якість також викликає сумніви. Схоже на підрив «брудної бомби»?

Про це Харків Times дізнався, випадково зазирнувши до руzzьких ЗМІ та телеграм-каналів.

Насправді ж все набагато простіше: у заплаві місцевої річки цариця прорвало неремонтований 50 років каналізаційний колектор.

«Внаслідок цього утворився величезний земляний провал у сквері, а 200 тисяч мешканців центра міста залишилися без води», – написав невідомий нам телеграм-канал Readovka.

Згідно з інформацією цього каналу, місцеві мешканці не дуже довіряють і якості тієї води, що її продають у волгоградських супермаркетах, мовляв «її навряд чи можна використовувати без засобів індивідуального захисту». Щоправда, іншої води в мешканців “міста руzzької слави” немає, й невідомо, коли з’явиться.

Бити на сполох щодо поганого стану каналізації мешканці волгограду почали ще влітку, але, схоже, займатися ремонтом російській владі було не на часі – адже це, мабуть, відволікало від війни в Україні. Ну що ж, тепер нехай ковтають своє лайно. Так зазвичай і виходить, коли віддають перевагу війні з сусідами замість того, щоб хоча б намагатися навести лад у себе вдома.

Як повідомляв Харків Times, у деокупованих селах та селищах Харківської області правоохоронці знаходять численні свідоцтва «просвітницької діяльності» руzzкіх асвабадітєлєй. Окупанти намагалися вчити українських дітей брехливій та спотвореній «історії» та присвоїти собі навіть нашого Кобзаря.