Хронікі асвабадітєлєй: пам’ятники скінчилися, мощів немає, крадемо ліки та медобладнання

Відповідь Херсона загарбникам. Фото: novynarnia.com

Мабуть, руzzькі асвабадітєлі все ж таки готуються до «жесту доброї волі» щодо тимчасово захопленого Херсону. Але в місті, схоже, закінчилися цікаві для окупантів пам’ятники, та й другого екземпляру «святих мощів» князя Потьомкіна-Таврійського не завезли. Тому руzzькі злодюжки переключилися на більш приземлені та практичні речі – приміром, перегнали до Криму транспортні засоби, що знаходилися у комунальній власності.

Про це Харків Times повідомили у Міністерстві оборони України.

Також із більшості аптек міста росіяни поцупили та вивезли ліки.

«З 26 жовтня цього року окупаційна влада відсторонила від роботи медичний персонал кількох міських лікарень, медичне обладнання з яких російські окупанти вивезли», – йдеться у повідомленні Міноборони.

Що сказати? «Друга армія світу» впевнено стає першою по швидкості й спритності грабежів і крадіжок, причому з величезним відривом від усіх інших армій.

Як повідомляв Харків Times, після того, як російські військові та їхні посіпаки поцупили з Херсона пам’ятники своїх полководців Суворова та Ушакова, вони, мабуть, вирішили не зупинятись на досягнутому та викопали з-під підлоги Свято-Катерининського собору в Херсоні й вивезли у невідомому напрямку прах першого творця ідеї новоросії князя Потьомкіна. Досліджувач епохи Катерини II та Потьомкіна історик Саймон Себаг-Монтефіоре вважає, що князь «зневажав би путіна».