СБУ старанно очищується: мінус ще два зрадника з Харкова

Фото: Харків Times

Одним з важливих напрямів роботи СБУ сьогодні є очищення спецслужби від «кротів» та зрадників. Цим Служба й займається – постійно та наполегливо. У Харкові виявили одразу двох російських шпигунів у лавах спецслужби.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю в.о. голови Служби Василя Малюка інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами Малюка, не просто агентом, а цілим резидентом виявився керівник Харківського інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого полковник Юрій Рябуха.

«Він мав навчати молоде покоління, а в дійсності – працював на ворога. Не просто агент, тобто, той, хто сам збирає інформацію, а він був резидентом. У нього на зв’язку були інші персони… До речі, деталь, яка демонструє рівень цинізму – в нього на смартфоні гімн рф був рінгтоном на будильник», – розповів очільник СБУ.

Тепер зрадник затриманий та «дає викривальні покази».

Іншим «щуром» у лавах Служби виявився співробітник аналітичного підрозділу Харківського управління СБУ. Цей фігурант, на думку Служби, також передавав ворогу інформацію.

«Якщо не виявити цих щурів на нашому борту, то всі наші подальші операції стосовно ворога приречені на провал. Тому на цьому ми робимо дуже великий акцент. Сьогодні підрозділ внутрішньої безпеки повністю переформатований і виконує саме такі контррозвідувальні задачі», – заявив Малюк.

Беручи до уваги рекордну кількість зрадників у лавах саме Служби Безпеки України, відмиватися доведеться довго й наполегливо.

Як повідомляв Харків Times, у вересні правоохоронці затримали колишнього начальника Управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна. Його підозрюють у державній зраді та самовільному залишенні місця служби, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 407 КК України).

Наприкінці серпня за підозрою в держзраді в Харкові був затриманий колишній тимчасово виконуючий обов’язки начальника Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.