У Харкові затримали “заступника міністра промисловості”, який не встиг втекти з окупантами (відео)

Фото: dbr.gov.ua

25 жовтня у Харкові правоохоронці затримали призначеного окупантами так званого «заступника міністра з промисловості військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

“Заступником міністра” окупаційної адміністрації виявився головний державний інспектор Харківської митниці. У захопленому Куп’янську він добровільно і активно почав працювати на ворогів.

“Протягом усього часу виконання своїх «повноважень» колаборант модерував процес формування нової митниці на окупованій території. Він підбирав кадри для нової митниці, яка мала бути розташована між окупованою Харківською областю та так званими «лнр» і «днр». Крім того, «посадовець» навіть організовував процес проходження навчання у м. Краснодар для того, щоб майбутні працівники ґрунтовно розбирались у російському законодавстві.”, – розповіли в прокуратурі.

Ще одним напрямком його злочинної діяльності став прийом документів від місцевого населення. Він збирав персональні дані людей, що перебували в окупації, для виплати допомги від рф, створюючи вигляд «турботи» від країни-агресорки.

Крім того, 22 серпня, під час «святкування» дня прапора рф, «заступник міністра промисловості» публічно разом з іншими колаборантами розгортав на центральній площі м. Куп’янськ російський триколор.

Втім запустити в роботу окупаційну митницю йому так і не судилося. ЗСУ звільнили Куп’янськ, а він вирішив сховатися у Харкові, де його місце проживання встановили та затримали працівники ДБР.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 1 ст. 111-2 КК України.)

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Як повідомляв Харків Times, у нещодавно деокупованому Куп’янську Харківської області СБУ затримала керівника місцевого водоканалу за підозрою у колабораційній діяльності.