Передала ворогу 2 млн грн: на Харківщині затримали “очільницю” окупаційної пошти

Фото: СБУ у Харківській області

Співробітники СБУ затримали підозрювану у колабораціонізмі працівницю одного з регіональних відділень «Укрпошти» у Харківській області. Під час окупації жінка активно співпрацювала з ворогами, зокрема, передала їм 2 млн грн, вкрадених в одному з поштових відділень.

Про це Харків Times повідомили в Управлінні СБУ у Харківській області.

За інформацією слідства, колаборантка добровільно перейшла на бік окупантів і очолила створену загарбниками місцеву «почту».

“Невдовзі після «призначення» колаборантка обікрала одне з міських відділень «Укрпошти» і передала агресорам майже 2 млн грн, сплачених громадянами за послуги держпідприємства.”, – розповіли в СБУ.

Також встановлено, що за наказом окупантів зловмисниця намагалася сформувати поштову мережу у містах Балаклія та Ізюм.

“Для «запуску» поштових відділень у захоплених містах колаборантка намагалась відновити зв’язок зі своїми колишніми колегами, які виїхали за межі області. Саме від них планувала отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування і баз даних абонентів”, – повідомили в спецслужбі.

Окрім цього “очільниця” пошти закликала інших працівників добровільно переходити на бік ворога та передавати на баланс рф державне майно «Укрпошти».

Після звільнення регіону зловмисниця намагалась переховуватись від правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження та затримали. За фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) проводиться досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

Затриманій повідомили про підозру у скоєнні цього злочину та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, 25 жовтня у Харкові правоохоронці затримали призначеного окупантами так званого «заступника міністра з промисловості військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Фото: СБУ у Харківській області