Біля Козачої Лопані на міні підірвалася жінка, яка пасла кіз

Ілюстративне фото

25 жовтня у Харківському районі госпіталізували з пораненнями 71-річну жінку, яка підірвалася на міні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, жінка отримала поранення, коли пасла кіз біля смт. Козача Лопань.

Очільник області зауважив, що піротехніки ДСНС щодня знищують сотні рашистських боєприпасів, але їх зусилля зосереджені на розмінуванні об’єктів критичної інфраструктури області та основних дорог.

“За минулу добу знешкоджено 291 вибухонебезпечний предмет. Втім, поки розміновуються тільки об’єкти критичної інфраструктури та основні дороги. Закликаю усіх бути максимально уважними та обережними, не ходити в ліси, поля, узбіччями доріг тощо”, – наголосив Олег Синєгубов.

Протягом минулої доби ворог продовжував обстрілювати розташовані біля лінії зіткнення та кордону з рф населені пункти Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів Харківської області.

Зокрема з мінометів, ствольної та реактивної артилерії були обстріляні Вільхуватка, Бударки, Шевченкове, Стрілеча, Дворічна, Берестове, Першотравневе та інші населені пункти.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби внаслідок ворожих обстрілів поранених серед цивільного населення не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 24 жовтня у Харківській області з пораненнями госпіталізували чотирьох мирних мешканців. У Куп’янському районі до медиків звернулися троє чоловіків, у Золочівській громаді до лікарні потрапив поранений тракторист.

За інформацією ДСНС, інтенсивність замінування у Харківській області набагато вища, ніж була в Київській. Протипіхотні міни буквально розсипані вздовж доріг.