Опалення у харківських домівках слід чекати з наступного тижня – ХОВА

Фото: odessa-life.od.ua

У Харкові опалювання у житлових будинках почне з’являтися на наступному тижні – з 24 жовтня. Лікарні та пологові будинки в місті вже з теплом.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного із посиланням на директора обласного департаменту житлово-комунального господарства Сергія Магдисюка.

За його словами, зараз до житлових будинків вже подають теплоносій.

Як повідомили Харків Times читачі, на Салтівці вже є будинки, у яких ввімкнули опалення, але поки що їх небагато.

Що стосується лікарень та пологових будинків обласного центру, то для їх опалення жодних перешкод немає.

«Лікарні, які хочуть, щоб їм надали послугу тепла, письмово звертаються до постачальника, які на місці працюють, і їх підключать», – зазначив Магдисюк.

Дещо складніший стан справ у області. Приміром, Чугуїв планують опалювати повністю.

«В Балаклію вже подається і газ, і світло, і вода. В Ізюмі — світло є, газ почали подавати, розбираємося з теплом. У Липцях та Козачій Лопані відновлюється енергопостачання. У Куп’янську на цей час світло подається. Близько 1400 абонентів з 9000 підключено. З теплом ситуація гірше. Наприклад, у Ківшарівці, в котельні, ті, хто тікав, познімав усі насоси і все, що можна було зняти. Основна проблема в тому, що на все потрібні кошти. Чекаємо субвенцій з держбюджету», – розповів начальник департаменту.

Що стосується Вовчанська, там частина міста залежить від російського газу, який можуть відключити «в будь-який момент».

«Попередньо, у нас розбудовані там котельні на альтернативних видах палива. Якщо буде відключення — вся соцсфера і 40 житлових будинків будуть з теплом», – сказав Магдисюк.

Як повідомляв Харків Times, станом на 19 жовтня у Харківській області включили опалення у лікарнях та соціальних закладах. Однак, за словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, на регіон чекає важкий опалювальний сезон.