СБУ затримала пропагандиста з окупаційної адміністрації селища Шевченкове

Фото: Владислав Абдула/Facebook

У Харківській області СБУ затримала 24-річного мешканця с. Шевченкове, який обійняв псевдопосаду керівника господарчого відділу окупаційної адміністрації у цьому селищі.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, колаборант перейшов на бік ворога ще від початку російської агресії «з ідейних переконань». Оперативники встановили, що зловмисник брав участь в інформаційно-психологічних операціях ворога та відігравав активну роль у поширенні кремлівської пропаганди.

“Використовуючи техніку, яка перебувала на балансі Шевченківської селищної ради, чоловік допомагав окупантам розміщувати білборди з проросійськими агітаційними наративами”, – розповів Владислав Абдула.

Співробітники спецслужби викрили та затримали колаборанат  під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України здійснює кримінальне провадження у справі такого собі підприємця-перевізника з Куп’янська, який під час окупації міста у співпраці з рашистськими загарбниками зумів налагодити не лише перевозки між окупованими населеними пунктами, а й возив людей до російського краснодару.