“Успей сдаться” – в Ізюмі знайшли склад з ворожими боєприпасами та пропагандистськими листівками (фото)

Фото: dbr.gov.ua

Російські окупанти, які поспіхом тікали від ЗСУ, покинули на території Ізюмського лісгоспу Харківської області склад з боєприпасами та пропагандистськими матеріалами. На ворожих листівках, зокрема, написано: “Успей сдаться! Завтра будет поздно”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Державного бюро розслідувань.

Виявлені пропагандистські матеріали окупанти використовували для підготовки так званих референдумів, які не відбулися через успішний контрнаступ ЗСУ. І заклики здатися, спрямовані силам оборони України, нічого, окрім глузування на адресу рашистів, не викликають.

За інформацією ДБР, цю макулатуру загарбники завезли з території рф і розповсюджували на окупованих територіях за допомогою авіації.

“Також росіяни під час втечі залишили на складі чималий арсенал боєприпасів, серед яких бойові заряди для систем реактивного залпового вогню. ДБР передало знайдені боєкомплекти підрозділам Збройних Сил України”, – розповіли у ДБР.

Правоохоронці також повідомили, що на території Ізюмського лісгоспу, де було знайдено цей склад, під час окупації базувалася 1 танкова дивізія російської армії.

“До речі, 1 танкова дивізія російської армії, разом з іншими підрозділами, «засвітилася» й під час окупації Тростянця на Сумщині. Це зокрема підтверджують і документи військових рф, які знайшли працівники ДБР у Сумській області. Втім, як і у Тростянці, так і в Ізюмі окупанти не змогли закріпитися на позиціях, повтікали та залишили техніку та боєкомплекти”, – повідомили у ДБР.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області ЗСУ знищили склад боєприпасів та живу силу окупантів.