За три тижні піротехніки знешкодили понад 11 тисяч ворожих боєприпасів в Харківській області

Фото: ДСНС у Харківській області

З 8 по 29 вересня  піротехніки ДСНС знайшли та знешкодили понад 11 тисяч вибухонебезпечних предметів, очистили 627 гектарів території в Харківській області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі МВС з посиланням на заступника голови ДСНС України Романа Примуша.

За його словами, окупанти цілеспрямовано мінували цивільну інфраструктуру. Наразі наслідки ворожої діяльності ліквідують близько 250 рятувальників та понад 100 одиниць техніки.

Роман Примуш відзначив, що основне завдання піротехніків зараз – обстеження доріг та інфраструктури. Наразі вже обстежено понад 100 кілометрів доріг. Також велика кількість рятувальників залучені до розбору завалів.

За інформацією ДСНС області, 28 вересня піротехніки обстежили та очистили територію загальною площею понад 10 га. Під час обстеження фахівці вилучили та знешкодили 586 вибухонебезпечних предметів.

“Основні зусилля піротехнічних підрозділів направлені на об’єктах критичної інфраструктури, розмінування водо-, газо-, тепло-, електро- мереж з метою їх відновлення у Ізюмському та Чугуївському районах області. Так піротехніки за день 28 вересня повністю обстежили понад 3 км автомобільних доріг, близько 2 км ліній електропередач та 8 км газопроводів”, – розповіли рятувальники.

Як повідомляв Харків Times, за інформацією ДСНС, Харківську область ворог заміновав більш інтенсивно, ніж Київську. В деокупованій частині Харківщині протипіхотні міни буквально розсипані вздовж доріг.

21 вересня поблизу с. Гракове Чугуївського району підірвався на міні та загинув начальник Харківського високовольтного РЕМ Андрій Власенков.

За добу у Чугуївському районі виявили тіла чотирьох загиблих від підриву на мінах.