Слідчі вручили підозру окупаційному “директору” Ізюмських тепломереж

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

Слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі Віталію Гусєву, який добровільно згодився очолити комунальне підприємство в Ізюмі, коли місто було захоплено окупантами.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення начальника Слідчого відділу ГУ Нацполіції області Сергія Болвінова у Facebook.

За його словами, після окупації частини Харківської області росіяни шукали собі колаборантів на місцях – для співпраці та більшої довіри від місцевих мешканців.

“Встановлено, що в Ізюмі до 07.04 при окупаційній владі Гусєв Віталій погодився стати директором «Ізюмського комунального підприємства теплових мереж».
Злочин, в якому він підозрюється ( ч.5 ст. 111-1) – Добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади – карається позбавленням волі на строк до десяти років.”, – повідомив Сергій Болвінов.

До окупації Ізюма рашистами, за інформацією Харків Times,  Віталій Гусєв раніше працював в Ізюмському комунальному підприємстві теплових мереж, був майстром групи КВПтаА.

Як повідомляв Харків Times у ДБР відкрили справи на двох співробітниць “народної міліції” Ізюма.