У Харківській області за допомогою іранських дронів окупанти нанесли удари по ЗСУ – WSJ

Ілюстративне фото

У Харківській області, де ЗСУ в цьому місяці здійснили масштабний контрнаступ, ворог застосовує іранські безпілотники та спромігся завдати українцям декілька чутливих ударів.

Про це Харків Times довідався з повідомлення The Wall Street Journal з посиланням на українських віськових.

Командир артилерії 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, полковник Родіон Кулагін в інтерв’ю WSJ повідомив, що минулого тижня над позиціями української бронетанкової та артилерійської техніки на північному сході Харківської області почали з’являтися трикутні безпілотники “Шахед-136”, перефарбовані в російські кольори та перейменовані на “Герань-2”.

За даними WSJ, лише в зоні дії його бригади іранські безпілотники, які зазвичай літають парами, а потім врізаються у свої цілі, знищили дві 152-мм самохідні гаубиці, дві 122-мм самохідні гаубиці, а також два БТРи.

Іранські безпілотники розгорнуті у Харківській області де 92-а бригада та інші українські сили вчинили цього місяця контрнаступ, та звільнили від російських окупантів приблизно 8 500 кв.км

«В інших районах росіяни мають перевагу в артилерії. Тут вони вже не мають тієї артилерійської переваги, тому вони почали вдаватися до цих безпілотників», – сказав полковник Кулагін.

Засновник і виконавчий директор Red Six Solutions LLC стратегічної консалтингової фірми Скотт Крін у коментарях WSJ зазначив, що Shahed-136 можна використовувати ефективно, коли один націлюється на систему радіолокації, а другий на артилерійські знаряддя. Іран також має системи захисту від перешкод, які можуть ускладнити протидію українським силам.

За інформацією Міноборони України, на початку цього тижня у Харківській області, поблизу Куп’янська ЗСУ збили іранський безпілотний літальний апарат.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області ЗСУ знищили склад боєприпасів та живу силу окупантів.