Звільнену “Гоптівку” окупанти обстріляли з території РФ

Фото: ДПСУ

14 вересня звільнене від окупантів прикордоння Харківської області, зокрема, КПП “Гоптівка”, потрапило під ворожий обстріл, здійснений рашистами з території РФ.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Дергачівської громади Вячеслава Задоренка.

“На 203-тю добу повномасштабної агресії російські окупанти з Бєлгородської області обстрілювали КПП «Гоптівка» та територію Токарівського старостинського округу”, – повідомив Задоренко.

За його словами, інтенсивність ворожих обстрілів значно знизилась, однак рашисти не планують залишати Дергачівську громаду у спокої.

“Тим часом ЗСУ встановили контроль над державним кордоном України і продовжують закріплюватись на зайнятих позиціях.”, – підкреслив очільник громади.

Мешканцям звільнених територій Дергачівської ОТГ надається допомога. Евакуюють тих, хто бажає виїхати у більш безпечні місця. Так, 14 вересня з Козачої Лопані евакуювали 75 людей. Тим, хто залишився у селі, привезли гуманітарну допомогу. Продукти харчування та речі першої необхідності також було доставлено до Дергачів та Токарівки.

У Токарівському і Проходівському старостатах триває розмінування територій, заїжджати туди поки що дуже небезпечно.

У Дергачах волонтери продовжили розбір завалів, закрили плівкою контури 8-х вікон у пошкоджених домоволодіннях, відремонтували дах в оселі самотніх пенсіонерів. В постраждалому від російських ударів місті продовжуються роботи по відновленню електро- та газопостачання.

Як повідомляв Харків Times, 13 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що починаючи з 6 вересня українські захисники звільнили в Харківській області від російських окупантів 300 населених пунктів.

Президент Володимир Зеленський під час робочї поїздки у Харківську область відвідав звільнене від російських окупантів місто Ізюм. У традиційному відозверненні ввечері 14 вересня голова держави розповів, що у Харківській області деокуповано майже 400 населених пунктів, повернулися до нормального життя 150 тисяч українців.