У звільненому Ізюмі затримали двох зрадниць

У звільненому Ізюмі затримали 23-річну та 48-річну зрадниць. Молодша за власним бажанням працювала в так званій “народній міліції”. Друга затримана обіймала посаду менеджера по підбору кадрів в окупаційній адміністрації.

Про це Харків Times повідомили у Харківські обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, до війни 23-річна зрадниця працювала в поліції. Після захоплення рашистами міста пішла служити до так званої «народної міліції» у м. Ізюм.

“Крім того, експоліціянтка вказувала військовослужбовцям РФ на місця розташування Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та інших адміністративних будівель у місті”, – розповіли у прокуратурі.

За інформацією ДБР, ця жінка  також вмовляла своїх колишніх колег з Ізюмського відділу поліції так само переходити на службу до окупантів.

У липні цього року 23-річній експоліціянтці було заочно повідомлено про підозру за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

48-річна зрадниця до окупації Ізюма працювала у податковій. Прі рашистах вона отримала посаду в псевдоадміністрації та виконувала обов’язки зі здійснення підбору кадрів та оформлення місцевих як працівників комунальних і інших служб.

“Також зрадниця виявляла патріотично налаштованих громадян України, які перебували на тимчасово окупованій території Харківської області, з метою створення недопущення їхній протидії для утвердження влади РФ на території України.”, – розповіли в прокуратурі.

Екс-податківиці також повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, скоєна в умовах воєнного стану). Обом зрадницям загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Слідство вирішує питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідне клопотання вже подано до суду.

Як повідомляв Харків Times у ДБР відкрили справи на двох співробітниць “народної міліції” Ізюма.