Правоохоронці розслідують діяльність окупаційної «поліції» в Ізюмі (фото)

Вчора, 14 вересня, працівники прокуратури та ДБР у рамках кримінального провадження за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК), провели обшуки у так званому «відділі поліції», створеному представниками рф під час окупації міста Ізюм Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Під час обшуку виявлено докази того, як окупанти намагались створити «поліцію» на захопленій території. Зокрема, вилучено: книги обліку чергування так званих «поліціянтів», списки осіб, які займали фейкові посади, матеріали звернення громадян про вчинення злочину до псевдополіції, нормативно-правові акти рф, печатки і штампи російського зразку тощо», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі стверджують, що «зрадникам від відповідальності та правосуддя вже не втекти», їх неодмінно буде покарано «за Законом та Справедливістю».

Як повідомляв Харків Times, під час окупації Балаклії російські загарбники так само звірячили, як у містах, що стали символами їх нелюдської жорстокості – Бучі, Ірпіні та Бородянці. У Балаклії рашисти також влаштували концтабори, де катували мирних мешканців. «Найлегшим» вважалося катування електрострумом.