У Руських Тишках цівільний підірвався на міні

Фото: ТСН

12 вересня у Харківській області від російськіх обстрілів загинули троє людей. Дев’ять мирних мешканців отримали поранення.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова у Telegram.

За його словами, 12 вересня ворог масовано обстрілював Харків та Харківський, Чугуївський та Куп’янський райони області.

“За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Харкові загинула 1 людина, 6 отримали поранення. Також 1 людина поранена в Ізюмському районі. В Харківському районі 2 поранених, один з них підірвався на міні в Руських Тишках. В Куп’янському районі 2 цивільних загинули”, – розповів очільник області.

Близько 3 ночі 13 вересня російські окупанти вдарили ракетами по місту Лозова. Ворожі боєприпаси влучили у найстарший навчальний заклад Лозової та єдиний на Авилівському боці. Про це повідомили у Лозівській міськраді.

“Російська ракета забрала у наших дітей школу та дитячий садок. Без навчальних класів залишилися півтисячі школярів та 80 вихованців садочку”, – розповіли у міськраді.

Внаслідок обстрілу  також пошкоджено заклади соціальної та медичної сфери, кілька десятків житлових будинків.

Люди внаслідок ракетного удару росіян не постраждали.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, Харків та Харківська область третю добу потерпають від наслідків російського обстрілу ввечері 11 вересня, коли дві крилаті ракети, випущені рашистами з акваторій Каспійського та Чорного морів, вразили критичні об’єкти енергосистеми міста та області.