У деокупованих громадах Харківщини працюють 25 бригад екстреної меддопомоги

Фото: kharkivoda.gov.ua

У звільнених від рашистських загарбників громадах Харківської області працюють медики 25 бригад екстреної медичної допомоги, які й під окупацією не припиняли виконувати свій обов’язок та допомагати людям.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на директора «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктора Забашту.

За його словами, необхідні медикаменти, паливо, автозапчастини та заробітну плату «відділення отримували тільки з України».

Зараз, за даними Забашти, на деокупованих територіях продовжують функціонувати 25 бригад «екстренки», в яких працює 286 фахівців.

«Ми спілкуємся з усіма цими бригадами та вирішуємо логістичні питання, визначаємо, що їм потрібно, як їх підсилити людьми й технікою», – говорить очільник ЕМД.

Він підкреслює, що основна частина співробітників працювала під час окупації й продовжує надавати послуги зараз, дехто звільнився або виїхав з країни. Наразі такої кількості працівників вистачає, адже місцевого населення тут проживає також значно менше, ніж у довоєнний період.

Відділення «екстренки» на деокупованих територіях наразі обслуговує 29 «швидких». За словами Віктора Забашти, за необхідності Центр має можливість збільшити кількість автівок.

Для забезпечення роботи медиків на звільнених територіях у холодний період вирішується питання забезпечення будівель станцій генераторами та обігрівачами. Також відновлення потребує приміщення відділення екстреної допомоги в Ізюмі – його було пошкоджено під час ворожих обстрілів.

Як повідомляв Харків Times, на початку вересня російські загарбники обстріляли пункт екстреної медичної допомоги в Чугуївському районі Харківської області. Було пошкоджене приміщення та постраждали спецавтівки ЕМД.