У селі Залізничне ексгумували тіла застрелених окупантами мирних мешканців (фото та відео)

Фото: Нацполіція у Харківській області

У звільненому від окупантів селі Залізничне Чугуївського району Харківської області правоохоронці вилучили з місця поховання тіла чотирьох місцевих мешканців зі слідами катувань.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“11 вересня правоохоронці виявили чотири трупи. У всіх них — сліди катувань. Троє з них поховані на території домоволодінь, ще один був закопаний на території асфальтного заводу навпроти залізничного вокзалу с. Залізничне”, – розповіли в прокуратурі.

Ексгумовані тіла направлено для проведення судово-медичної експертизи. За свідченням місцевих мешканців, всі вони були застрелені окупантами.

Двох чоловіків було вбито 27 лютого. Про це після деокупації розповіли правоохоронцям місцеві мешканці. Тіла двох загиблих знайшла сусідка. Вранці, 28 лютого жінка побачила, що в будинку сусіда відкрито двері, та вирішила подивитися, чи все в нього гаразд. Коли увійшла, побачила на підлозі тіла хазяїна та його знайомого, що мешкав неподалік.

Жінка покликала місцевих чоловіків, і вони поховали загиблих у дворі біля будинку. За її словами, ховали поспіхом, оскільки дізналися, що сюди йдуть російські військові. І чоловіки поспішали, оскільки боялися, що окупанти їх вб’ють.

За інформацією Нацполіції області, чоловіків було вбито пострілом в голову. В будинку, де було знайдено їхні тіла, правоохоронці виявили гільзи та кулі, якими, ймовірно, було вбито мирних мешканців.

На двох тілах, які також сьогодні було ексгумовано в Залізничному, також було виявлено сліди вогнепальних поранень.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, 9 вересня у звільненому селі Гракове Чугуївського району ексгумували тіла двох закатованих людей з відрізаними вухами.