У звільненому селі Гракове ексгумували тіла двох закатованих людей з відрізаними вухами

У звільненому від окупантів селищі Гракове Чугуївського району Харківської області правоохоронці вилучили з місця поховання тіла двох цивільних зі слідами катувань. Ексгумацію проводили 9 вересня за присутності журналістів українських та закордонних ЗМІ.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

“Після звільнення села Гракове в Чугуївському районі до поліції звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що під час окупації в березні росіяни змусили його поховати двох чоловіків з вогнепальними пораненнями та відрізаними вухами”, – розповіли у поліції.

Встановити, хто були загиблі, зможуть тільки експерти. За попередньою версію слідства, потерпілих вбили російські військовослужбовці у березні під час окупації села.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У правоохоронців є інформація про те, що в селі можуть бути поховані ще кілька людей.

Гракове значно постраждало від дій військових рф, майже кожна будівля має сліди руйнувань та пошкоджень від вибухів ворожих бомб та снарядів. За інформацією соцмереж, на момент звільнення від рашистів у селі перебувало біля пісотні мирних мешканців. А до початку нападу рф на Україну – понад 700.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці розслідують вбивство трьох місцевих мешканців у звільненому від російських загарбників селі Гусарівка Ізюмського району Харківської області, чиї спалені тіла зі слідами тортур 7 квітня були знайдені в одному з підвалів на території села. Згодом було повідомлено, що одне з цих тіл – дитяче.

22 квітня у горезвісній Гусарівці Ізюмського району в одному з підвалів знайшли ще два тіла спалених закатованих людей. Цього разу – чоловік та жінка.