В Новій Водолазі російська ракета зруйнувала будинок та вбила жінку (фото)

Фото: ДСНС у Харківській області

Вночі 10 вересня внаслідок ракетної атаки росіян у селищі Нова Водолага Харківської області загинула 62-річна жінка.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, росіяни вдарили по селищу двома ракетами близько першої години ночі. Один з ворожих боєприпасів влучив у приватний житловий будинок. Внаслідок влучання будинок було зруйновано. Рятувальники дістали з-під завалів тіло 62-річної власниці. Також внаслідок обстрілу постраждали сусідні будівлі – в них повилітали вікна, пошкоджені дахи.

На місці події працює слідчо-оперативна група, яка збирає речові докази та документує всі обставини злочину росіян. За попередніми висновками правоохоронців, рашисти здійснили обстріл з зенітно-ракетного комплексу С-300.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За інформацією Харківсьокї ОВА, минулої ночі обстрілів м. Харків не зафіксовано. Близько першої ночі 10 вересня був обстріляний Харківський район.

Протягом минулої доби ворог завдавав масованих ударів по м. Харків та по населених пунктах Ізюмського, Чугуївського та Богодухівського районів. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталися численні пожежі.

На думку голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, масовані обстріли мирних міст та селищ – це помста ворогів за успішні дії ЗСУ по звільненню Харківщини.

“Тому вчора вдень масовано обстрілював мирних людей у Харкові та звільненій Балаклії. У Харкові поранень зазнали 14 цивільних, 3 з яких – діти. В Ізюмському районі госпіталізували 5 людей. Крім того, 1 чоловік поранений в Харківському районі.”, _ розповів очільник області.

Як повідомляв Харків Times, уількість поранених внаслідок обстрілу Харкова з боку російських загарбників удень 9 вересня збільшилася до 14. На щастя, серед них немає важкопоранених. Госпіталізовано 10 людей, серед них – трьох дітей 3, 11 та 15 років.