Дітей з тимчасово окупованої Борової росіяни вивезли у Геленджик «на відпочинок»

Фото з часів Другої світової війни: unm.org.ua

Під час окупації Борівської громади російські загарбники вивезли «на відпочинок у Геленджик» певну кількість дітей місцевих мешканців.

Про це Харків Times повідомили у Борівській селищній раді.

«Дітей з Борівщини та сусідніх громад, яких росіяни повезли на відпочинок в російський Геленджик, за даними самих колаборантів, залишили там ще на одну зміну. Питання, чим керувалися батьки, відправляючи дітей на відпочинок до країни-агресора, залишається відкритим», – йдеться у повідомленні.

Тепер ці діти є нашими заручниками у ворожій країні, і треба прикласти усіх зусиль для якнайшвидшого та найбезпечнішого повернення їх додому. Адже за гріхи чи дурість батьків діти відповідати не повинні.

Як повідомляють з Борової, на сьогодні, 12 вересня, окупантами був анонсований початок у громаді навчального року, зрозуміло, за російськими програмами та з російськими підручниками.

«Доля вчителів, які планували вчити наших дітей за програмою країни-вбивці, невідома. В сусідніх громадах, зокрема, в Ізюмі та Куп’янську, росіяни, відступаючи, забули забрати з собою привезених з росії вчителів. Наразі і вони, і місцеві вчителі-колаборанти, пропрацьовуються СБУ», – повідомили у Борівській селищній раді.

Згідно з повідомленнями з Борової, наразі під російською окупацією ще залишається частина громади на лівому березі річки Оскіл. Близько 20% території громади вже під контролем ЗСУ. Мешканці громади знаходяться у вкрай важкому становищі. Селищна рада закликає їх бути дуже обережними, триматися поблизу від укриттів та «зберігати критичне мислення, вірити лише перевіреним джерелам інформації, дбати про свою безпеку, зокрема, інформаційну».

Як повідомляв Харків Times, У Харківській області Сили оборони України звільнили населенні пункти Печенізької громади, які півроку перебували під окупацією. Над селами Артемівка, Борщова, Мартове, Новий Бурлук, Приморське знову замайорів жовто-блактиний прапор.