За добу у Харківській області через російські обстріли загинули п’ять мирних мешканців

За добу 8-9 вересня у Харківській області внаслідок російських обстрілів загинули п’ятеро людей, троє з них – харків’яни.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, протягом доби окупанти наносили удари ракетні та удари з РСЗВ по Харкову, Ізюмському, Харківському, Чугуївському, Богодухівському районах області.

Цієї ночі ворожий снаряд зруйнував будинок у Київському районі Харкова. Внаслідок обстрілу постраждала 53-річна жінка. У важкому стані її доправили до лікарні, де вона померла від отриманих травм.

Близько 23:20 російські військові, попередньо, з РСЗВ обстріляла смт Безлюдівка. Внаслідок обстрілу пошкоджено низку житлових будинків, розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

У Харкові близько 01:30 ворожа армія завдала ракетного удару по Салтівському району по Салтівському району. За попередніми висновками правоохоронців, окупанти били з території бєлгородської області рф ракетами С-300. Внаслідок обстрілу повністю зруйнована триповерхова адміністративна будівля, виникла пожежа площею близько 100 кв.м.

На Дергачівщині російські військовослужбовці обстріляли с. Подвірки, повністю зруйновано будівлю.

Зранку медики госпіталізували чоловіка в Дергачівській громаді.

“Чугуївський район також піддавався активним обстрілам росіян. У Чугуєві, на жаль, загинула жінка 60 років. Пошкоджені приватні будинки, учбово-спортивний центр, господарчі споруди”, – розповів Олег Синєгубов.

Загалом за добу загинули п’ять мирних мешканців: троє харків’ян, мешканка Чугуєва, ще одна жертва – в Ізюмському районі.

До лікарень за добу госпіталізували десять постраждалих від російських обстрілів: 8 – у Харкові, 1 – в Лозівському районі, 1 – в Чугуївському районі.

Як повідомляв Харків Timesдвоє мирних мешканців Харкова загинули, ще п’ятеро отримали поранення внаслідок обстрілу Індустріального та Немишлянського районів з боку російських окупантів вранці 8 вересня.

У ніч з 8 на 9 вересня російські окупанти, розлючені своєю поразкою у Харківській області, били по Харкову з РСЗВ та ракетами. Внаслідок обстрілів загинула жінка.