Вони тікають

Фото: ЗСУ

Внаслідок контрнаступу Сил оборони України на кількох напрямках кинуті командуванням окупаційні війська «другої армії світу» шукають способи безпечного виходу з бойових дій та можливих оточень.

Про це Харків Times повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Контрнаступ Сил оборони України примушує окупантів просити допомоги в Червоного Хреста та тікати на вкрадених велосипедах», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, браві вояки з 202-го окремого мотострілецького полку, що знаходяться у Харківській області, залишившись без командирів та зв’язку, телефонують рідним, панічно вимагаючи «зв’язатися з командуванням та з’ясувати, куди їм рухатися далі». Найбільш далекоглядні просять дружин та матусь «звертатися на гарячі лінії міністерства оборони росії та Червоного Хреста з вимогою вивести їх із території України».

Деякі з окупантів навіть намагалися чинити спротив наступу наших військ, обстрілюючи українські позиції з танків та важкої вогнеметної системи «Сонцепьок», але «зазнали серйозних втрат, залишили позиції та малими групами відійшли назад». «Аналоговнети» скаржаться на відсутність боєкомплекту та техніки, але передусім – на «потужний наступ ЗСУ».

«Для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери. Багато військових іде пішки», – повідомляють у ГУР МО.

Фото: Олександра Новосел/Суспільне

Як повідомляв Харків Times, Сили оборони України останніми днями «мають серйозні успіхи на Балаклійському та інших напрямках».

У Нацполіції Харківської області повідомляють, що від сьогодні, 9 вересня, на деокупованих територіях Харківщини, зокрема, у Балаклійській громаді, розпочала працювати поліція та повідомляють адреси, за якими слід звертатися громадянам, якщо вони володіють будь-якою інформацією щодо вчинення військових злочинів, колабораційної діяльності, місця розташування окупаційних військ та іншою важливою інформацією.