Харків’янин подарував нацгвардійцям цуценят бельгійської вівчарки (фото)

Фото: Національна гвардія України

Слобожанська бригада Нацгвардії України, що дислокується у Харкові, отримала у подарунок тримісячних цуценят бельгійської вівчарки. Зараз хвостаті гвардійці навчаються перших команд і опановують навички слухняності.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Національної гвардії України.

Подарунок зробив харків’янин Роман, який займається розведенням малінуа. Подаровані ним цуценята народилися у Харкові у розпал бойових дій. Вони мають гарний родовід: їхні батьки — професійні робочі собаки.

«У кінологів дуже тісне середовище, де всі один про одного знають. Ми обираємо собак за їхніми професійними здібностями та робочими якостями. Генетично мої собаки – професійні робочі вівчарки, що мають схильність до штурмової, захисної та пошукової служби. Старші собаки беруть участь у пошуково-рятувальних операціях і відшукують людей. Тому цуценят я подарував Нацгвардії, аби вони виросли й стали повноцінними бійцями, що зможуть себе проявити та допомагати людям», – розповідає Роман.

Зараз цуценята навчаються бути справжніми бійцями. Двох дівчаток Боніту та Бібі виховує волонтерка Ірина Константинова. Каже, що її учениці хоча маленькі, але дуже здібні.

«Просто уявіть собі трирічну дитину, яка вміє читати вірші. Так і ці цуценята для свого віку вже мають витримку і виконують декілька команд. Це виключно завдяки їх таланту та генетиці. Гарна генетика – це здоровий організм та здорова психіка. Я виховую їх любити людей, бути соціалізованими та аби вони з радістю йшли на контакт», – розповідає Ірина.

Цуценята стануть у стрій у віці шести місяців і після цього розпочнуть спеціальну підготовку. До свого першого службового завдання собаки приступлять після отримання сертифіката про відповідну підготовку.

Як повідомляв Харків Times, до Харкова надійшла партія кормів, ветпрепаратів, повідків, намордників та смаколиків для підопічних кінологів Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії України.