Чекав росіян та звинувачував ЗСУ – у Харкові судитимуть чергового колаборанта

У Харкові судитимуть 36-річного місцевого мешканця, який чекав армію рф і заперечував, що саме окупанти обстрілють місто, вбиваючи людей та руйнуючи будинки.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Про прихільність харків’янина до «руzzкого міра» сусіди дізналися наприкінці червня цього року і, схоже, що випадково. Того дня 36-річний чоловік перебував біля під’їзду у Шевченківському районі м. Харкова.

“У цей час на вулицю вийшли сусіди, які привітались з чоловіком та сказали «Слава Україні!». Підозрюваний почав кричати та нецензурно лаятись на адресу людей.”, – розповіли у прокуратурі.

Харків’янин також почав доводити сусідам, що російська армія ніколи не обстрілювала Харків, це все роблять військові ЗСУ, щоб звинуватити рф.

Наостанок чоловік додав, що українці походять від росіян, і що він чекає, коли рф захопить м. Харків.

Публічне заперечення збройної агресії проти України, заклики на підтримку країни-агресора – це злочин за українським законодавством. Колабораційна діяльність (ч. 1 ст. 111-1 КК України) карається позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Обвинувальний акт відносно колаборанта розглянуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України відкрили справу на 47-річного мешканця окупованої Горлівки, який переїхав до Харкова, щоб поширювати тут кремлівську брехню. Зокрема, пропагандист стверджував, що держави Україна не існує і водночас звинувачував Україну в тому, що вона вісім років бомбила Донбас.