Німецькі ветеринари допомагають чотирилапим військовослужбовцям НГУ (фото, відео)

Фото: НГУ

До Харкова надійшла вже третя партія кормів, ветпрепаратів, повідків, намордників та смаколиків для підопічних кінологів Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії України. Прибули подарунки й для самих кінологів – супи швидкого приготування, наколінники, ліки й багато іншого.

Про це Харків Times розповів радник командуючого НГУ Дмитро Брук.

Організує цю допомогу з Німеччини доктор наук, професор ветеринарії пані Амелія Крамер.

«Вона й ціла група інших ветеринарів, яких дуже поважають у Германії, господарів клінік, «людських» лікарів та просто членів німецьких ротарі-клубів досконально з’ясовують потреби наших кінологів та надають безцінну допомогу. Німецькі друзі до дрібниць з’ясовували, що потрібно, у якій кількості, чи знають наші хлопці, як це використовувати», – розповідає Брук.

Перша партія допомоги чотирилапим бійцям надійшла місяць тому й містила у собі корми для собак. Незабаром надійшов іще вантаж.

«Кожного разу мінімум 600 кг дуже якісного корму супер-преміум класу, консерви для собак, ветпрепарати», – каже Дмитро.

Кормами з другої партії нацгвардійці щедро поділилися із кінологами Нацполіції Харкова.

Сьогодні, 14 квітня, отримано третій вантаж з Німеччини – великий мікроавтобус, повний кормами, засобами проти кліщів, блох та глистів, препаратами для промивання вух та очей, повідками, намордниками та смаколиками. А ще німецькі друзі надіслали для українських бойових собак величезний ящик інструментів та шовного матеріалу для проведення операцій, якщо, не приведи Боже, хтось з чотирилапих бійців буде поранений чи отримає травму.

Не забули цього разу й самих кінологів – їм надіслали супи швидкого приготування, лики, наколінники та багато чого іще.

Нацгвардійці шлють німецьким друзям величезну подяку, а чотирилапі бійці Нацгвардії дружньо та вдячно машуть хвостами.

Як повідомляв Харків Times, 12 квітня Головному управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області  передали спецавтомобілі MAN, Iveco та Volvo. Мобільні рятувальні машини міського типу закупила у Польщі благодійна організація «United Help Ukraine», створена у 2014 році після нападу Росії на Україну.