Від ранкового обстрілу в Харкові загинули четверо людей – прокуратура (фото)

Від російського обстрілу Харкова вранці сьогодні, 30 серпня, загинули четверо наших співгромадян. Троє з них загинули біля багатоповерхового житлового будинку, одна жінка – в «суспільному місці відпочинку». Одинадцятеро людей отримали поранення. Все це трапилося у Шевченківському районі, у середмісті Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«За даними слідства, 30 серпня близько 10 години ранку російська армія в черговий раз обстріляла житлові квартали м. Харкова. Під обстрілом опинився Шевченківський район. Пошкоджено низку будинків та автомобілів, дитячий садок і парк відпочинку», – йдеться у повідомленні.

Російські покидьки здійснювали обстріл з далекобійної артилерії, ймовірно з «Піонів».

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК).

Як повідомили Харків Times у Центральному парку культури та відпочинку, на території парку «прильотів не зафіксовано».

Певні розбіжності між відомостями мерії та ХОВА щодо кількості загиблих пояснюються тим, що загиблу з «місця суспільного відпочинку» спочатку зареєстрували на місці події, а потім – вже у лікарні, бо вона померла у машині екстренки.

За даними соціальних мереж, нещасна загинула в Саржиному ярі, де російська ракета зруйнувала громадський туалет, уламки якого розлетілися на 50 метрів. У зоні відпочинку Саржиного яру, як завжди в цей час, відпочивали та купалися мирні мешканці Харкова.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 30 серпня, близько десятої години ранку, російські загарбники завдали артилерійські удари по Харкову. Під обстріл потрапила центральна частина міста. За даними мерії, загинули п’ятеро мирних мешканців нашого міста, за даними ХОВА, – четверо. Дев’ятеро людей зазнали поранень.