Обстріл центральних районів Харкова. П’ятеро загиблих та семеро поранених

Фото: Немічев/Telegram

Сьогодні, 30 серпня, близько десятої години ранку, російські загарбники завдали по Харкову близько десяти артилерійських ударів. Під обстріл потрапила центральна частина міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень очільників міста та області.

«Артилерійський обстріл центральної частини міста. Попередньо вісім прильотів. Досить великий квадрат. Поки що знаємо про пожежу в одному з найулюбленіших місць відпочинку харків’ян. Прилетіло і до ще одного місця відпочинку – вибиті вікна у навколишніх будинках. Про жертв та постраждалих інформація уточнюється», – написав у Telegram мер Харкова Ігор Терехов.

Трохи згодом голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок обстрілу загинули щонайменше четверо людей та стільки ж отримали поранення.

Терехов уточнив, що є відомості про «приліт ворожого снаряду поруч із п’ятиповерховим житловим будинком», а також про «влучання в один з дошкільних учбових закладів» – усе в центральній частині міста. За останніми даними станом на 10:45, загинули п’ятеро мирних харків’ян, семеро були поранені.

Проте Синєгубов називає дещо інші цифри – все ж таки четверо загиблих та дев’ятеро поранених.

Як повідомляв Харків Times, 27 серпня близько 2:00 дві ракети вибухнули у центрі Харкова – в Київському та Основ’янському районах.