У Харкові правоохоронці затримали на хабарі майора поліції

У Харкові правоохоронці правоохоронці повідомлено про підозру поліцейському за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого службового становища, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у травні цього року стався конфлікт між чоловіками на станції техобслуговування. Один з них вистрілив у повітря. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом погрози вбивством.

“Оперуповноважений сектору кримінальної поліції одного з Харківських районних управлінь поліції ГУНП в області почав вимагати гроші від чоловіка, який здійснив постріл. У липні правоохоронець приїхав до чоловіка та висунув умову: 120 тис. грн за закриття кримінального провадження, на що той погодився. Проте через місяць майор поліціі зменшив “ставку” до 100 тис. гривень. Крім того, правоохоронцями було направлено лист до місця роботи чоловіка, через що йому була призупинена виплата заробітної плати”, – йдеться у повідомленні.

26 серпня при передачі грошей оперуповноваженого затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі перевіряється причетність інших працівників поліції до вчинення вказаного злочину.

Досудове розслідування проводять слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітнкии Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали наукову співробітницю харківського вишу, що вимагала та отримала хабар від громадянки за вступ до аспірантури.