У Харкові затримали зрадника, який допомагав окупантам захопити та пограбувати Вовчанськ

Фото: СБУ у Харківській області

У Харкові правоохоронці затримали 38-річного мешканця Вовчанська, який добровільно перейшов на бік російських загарбників і всіляко допомогав їм встановити окупаційний лад у місті.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

За оперативною інформацією, з перших днів після широкомасштабного вторгнення армії рф в Україну зрадник допомогав окупантам вирішити питання забезпечення паливно-мастильними матеріалами, житлом та харчуванням. Він також допомагав загарбникам орієнтуватись на місцевості і надавав їм інформацію про приховані автомобільні шляхи.

Догоджаючи окупантам, зрадник намагався придушити опір місцевих мешканців. Він «зливав» ворогу дані патріотично налаштованих громадян, які допомагали Збройним Силам України давати відсіч окупантам.

Негідник організував або брав участь у пограбуваннях низки українських підприємств та установ, розташованих на території Вовчанської громади. За інформацією Харківської обласної прокуратури, він організував розграбування військової частини Нацгвардії, складів “Вовчанського м’ясокомбінату”, приміщень цукрового заводу смт Білий Колодязь Чугуївського району

“І це все заради того, щоб догодити окупантам. Він передав їм вкрадені продукти та паливно-мастильні матеріали”, – розповіли в прокуратурі

Пособника окупантів затримано на підставі ст. 208 КПК України. Слідчі Управління СБУ в Харківській області повідомили зловмиснику про підозру за ч.1 ст. 111-2 КК України (Пособництво державі агресору).

Затриманий – Михайло Чигринов місцевий кримінальник, один з двох учасників бандитського дуету «Брати Чижи». Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на власні джерела.

Старший брат Дмитро Чигринов також радо співпрацював з окупантами, ті навіть просували його в «мери» Вовчанська.

“До війни брав участь у викраденні та катуванні людей. Вийшов під заставу в півмільйона гривень за шість днів до вторгнення. І поки що не потрапив до рук СБівців. Але вони обіцяють усунути цей недолік”, – розповів Андрій Цаплєнко.

До речі, старший з “братів Чижів” також намагався втекти від окупантів до Харкова. Справа в тому, що на посаді “очільника” міста, за інформацією місцевих мешканців, він розпочав вчиняти таке, що навіть окупанти розлютилися. За деякими данними, загарбники відправили Дмитра Чигринова “на перевиховання” до табору, який вони створили на території одного з підприємств міста Вовчанська.

Злочинна діяльність Дмитра Чигринова не залишилася поза увагою україньких слідчих. 44-річному мешканцю міста Вовчанськ Дмитру Чигринову, який перейшов на бік окупантів і допомогав їм облаштуватися у рідному місті, заочно повідомили про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Як повідомляв Харків Times, у Вовчанську окупанти влаштували концтабір, де катують мирних мешканців.