Ракетний удар з бєлгорода по Харківській області: пошкоджені підприємства, гаражі та церква (фото)

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

15 серпня, близько третьої години ночі у Харкові було чутно біля десяти потужних вибухів – це росіяни з сусіднього бєлгорода передали “традиційний ракетний привіт”. Однак кілька ворожих боєприпасів відмовилися покидати територію рф, впали у бєлгородській області. Ті, що долетіли, пошкодили низку об’єктів у Харкові, Мерефі та Чугуєві.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, цієї ночі Штаб оборони Харкова зафіксував пуск більше 10 ракет з російського бєлгорода. Декілька ворожих боєприпасів вдарили по Слобідському району Харкова. Внаслідок обстрілу було пошкоджено будівлю підприємства.

У місті Мерефа, за інформацією Харківської обласної прокуратури, ракети окупантів цієї ночі пошкодили будівлю підприємства, об‘єкт інфраструктури та церкву. Внаслідок обстрілу утворилось дві вирви діаметром 4 та 6 метрів.

“Попередньо, окупанти випустили по Мерефі ракети типу С-300 з території бєлгородської області рф”, – розповіли в прокуратурі.

Внаслідок нічної ракетної атаки окупантів у місті Чугуєві пошкоджено приміщення заводу та гаражний кооператив. Будь-які військові об‘єкти на цих територіях відсутні.

За данними прокуратури, цей обстріл також було здійснено з території бєлгородської області ракетами С-300.

За попередньою інформацією, люди внаслідок цих обстрілів не постраждали.

На місці рашистських обстрілів працюють слідчо-оперативні групи, документують всі обставини чергового злочину росіян та збирають речові докази. За фактами ракетних ударів по Мерефі та Чугуєву вже відкрито два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Харків Times на Маковій від ракетного удару окупантів постраждали троє людей в Зміївській громаді.