Ще один екс-мер Куп’янська перейшов на бік окупантів – на зрадника відкрили кримінальну справу

Слідчі проводять досудове розслідування за фактом перехода на бік окупантів ще одного колишнього очільника міста Куп’янська. Окрім Генадія Мацегори, що керував містом до повномашстабного російського вторгнення, працювати на ворогів розпочав зрадник, що керував містом з 2010 по 2015 роки.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, 56-річний екс-мер займав посаду заступника голови Петропавлівської територіальної громади. Після окупації селища він вирішив отримати «підвищення» і за власної ініціативи погодився очолити громаду псевдопредставників «нової влади».

“Встановлено, що у травні 2022 року чоловіка призначили на посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених агресорами на тимчасово окупованій території Куп’янського району.”, – розповів речник СБУ.

У Службі безпеки не називають призвіще колаборанта. Однак неважко з’ясувати, що містом Куп’янськ з 2010 по 2015 роки керував Володимир Демченко, член Партії регіонів, та палкий прихильник “руzzкого міру”.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, до початку повномасштабнної війни в Україні Демченко мав неприязні стосунки зі своїми конкурентами, особливо — з чинним до російського вторгнення міським головою Куп’янська Мацегорою. ЗМІ ще в 2015 році про нього писали, що у випадку заходу російських танків у Куп’янськ Демченко буде зустрічати загарбників хлібом та сіллю. Так воно і вишло.

Слідчі заочно повідомили Демченку про підозру у правопорушенні, передбаченому ч. 5 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність).

Як повідомляв Харків Times, наприкінці лютого Харківською обласною прокуратурою вжито всіх передбачених вимогами КПК України заходів та меру Куп’янська Харківської області мацегорі генадію миколайовичу повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади, та у державній зраді (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

У середині квітня Синєгубов повідомляв, що, нібито, мацегора вже втік до росії разом з усією своєю родиною

Проте мер-зрадник знову засвітився у червні, коли разом іще з сімома колаборантами підписав у окупованому Куп’янську сумнозвісний протокол про створення «тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

Колишнього мера Куп’янська генадія мацегору, який перейшов на бік російських загарбників, ці самі загарбники чогось заарештували. Зараз він перебуває в них під вартою.